De l’Atenció a la Gestió Centrada en la Persona

grandmother-1594471.jpg

Actualment rebem la influència del que s’ha anomenat Atenció Centrada en la Persona (ACP). Hi ha qui la considera un model, d’altres una filosofia que configura una nova cultura.

A Dignetik, creiem que l’ACP es construeix des de la implementació en el dia a dia, posant en pràctica aquells instruments que ens permeten fomentar la personalització i la presa de decisions. És, per tant, una manera de fer que permet fomentar decisions autònomes en els nostres usuaris i col·laboradors, davant els reptes de la pràctica diària.

Com a organització som capaços de planificar les nostres estratègies empresarials i d’atenció, reconeixent el valor de la presa de decisions de les persones, tant les que usen els nostres productes i/o serveis com les que els fan possibles. Aleshores arribem a la Gestió Centrada en la Persona (GCP), que va més enllà de l’atenció quotidiana que fan els professionals, que comporta un compromís constant d’adaptació, així com la flexibilitat en la gestió.

Gestionar centrant-nos en les persones suposa generar estratègies, modificar horaris, adaptar espais, crear i recrear propostes que ens permetin desenvolupar projectes dúctils que s’adeqüin a les necessitats immerses en un canvi constant, que mai no queden reflectits en protocols i procediments. La GCP ens demana organitzacions capaces de treballar els procediments de qualitat des d’una adaptació constant.

La GCP és un concepte essencial i revolucionari ja que atresora les implicacions en un respecte profund a la dignitat i l’autonomia personals i planteja formes de treballar que s’encaminen a donar més valor a les actituds que als protocols. Passa per crear i consolidar equips bastits sobre les potencialitats i valors dels seus components, reconeixent les competències tècniques i les intel·ligències pròpies de cada persona, que són la matèria primera amb la que treballem.

La GCP garanteix que la persona està present en el disseny de seu pla de treball, del seu pla de vida, participant i proporcionant experiència i coneixements que influeixen en les seves capacitats i ajuden a superar les limitacions per treballar el desenvolupament de l’autonomia personal.


Com Ho Fem A Dignetik?

La GCP implica treballar eines relacionades amb la personalització en el tracte i la gestió de la intimitat en la vida diària de las persones. A Dignetik potenciem processos de formació dirigits a treballar la GCP des de la transdiciplinarietat. Des de la cultura de la complemència hem elaborat les píndoles de complemència, “workshops”, que permeten treballar aspectes cabdals per a fer possible treballar als  nostres centres i empreses des d’una gestió tant en la persona atesa com en el professional que l’acompanya. Per gestionar des de la persona haurem de treballar la confiança, les intel·ligències múltiples, els nous marcs organitzatius i la gestió de  les  emocions; tot per tal de poder desenvolupar projectes de lideratge compartit.   


Us Interessa Aquest Concepte?

Si voleu desenvolupar i implementar processos que permetin implementar la Gestió Centrada en la Persona en la vostra organització, envieu-nos un correu electrònic a info@dignetik.com


Un article de Quico Manyós i Xavier de Caso