Obertament, o tenir la ment oberta

Obertament, o tenir la ment oberta

Com cada  any ens arriba el dia de la Salut Mental, que sovint ens porta a fer una reflexió clara sobre l’estigma que sovint posem sobre les persones que tenen aquestes problemàtiques. Aquests dies, abordar aquesta realitat ens permet fer-ne una reflexió clara sobre com vivim la salut mental des de la societat que viu immersa en l’economia i on sovint les persones, i encara més les persones amb TSM, son menystingudes en la seva realitat vital i personal.

Per tant us farem esment d’algunes eines que teniu per conèixer i abordar millor aquesta realitat social amb mentalitat oberta, i defugint prejudicis que acaben generant perjudici a les persones que els pateixen.

Us vull recordar que tenim a l’abast una eina de participació molt interessant en l’àmbit de la salut mental: El Projecte OBERTAMENT. Si entreu podeu trobar com, enguany es parla del suïcidi. Una dada esfereïdora: 9 de cada 10 persones que es treuen la vida, estaven vivint un problema de salut mental. Obertament ens planteja algunes eines per a fer front a  aquesta realitat que ens lacra com a societat.

Com fan sempre des d’Obertament amb el tabú que hi ha al voltant del patiment emocional, se’ns convida a parlar-ne i a normalitzar les converses entorn al suïcidi, amb cura, respecte, potenciant eines, escoltant veus de famílies i persones que s’han recuperat.Obertament ens aporta, a més a més, eines per a poder lluitar contra l’estigma.

Us convido a conèixer els Kits metodològics i altres Materials complementaris que et poden resultar d’utilitat per a realitzar accions de lluita contra l’estigma des de la teva entitat aquí. 

I encara una altra recomanació: us convido a que recupereu el Programa Sense ficció emès el 16 d’Octubre de 2018 “Peixos  d’aigua dolça en aigua salada”

Endavant!

Una reflexió de Quico Manyós en el dia Mundial de la Salut Mental.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *