La sol·licitud, gestió i justificació de subvencions públiques

La sol·licitud, gestió i justificació de subvencions públiques

Amb freqüència detectem que les organitzacions i entitats amb les que treballem, degut al seu tamany reduït o al seu àmbit d’actuació, tenen poc estructurats els processos de sol·licitud, gestió i justificació de subvencions públiques.

Aproximar-se a aquestes subvencions requereix processos d’acompanyament efectius dirigits a localitzar quines són les convocatòries públiques que ens poden interessar i analitzar quina és la seva temàtica, àmbit territorial i espai en la nostra organització.

El problema principal en matèria de cerca i sol·licitud de subvencions és que la forma d’organització territorial actual fa que hi hagi multiplicitat d’àmbits administratius a nivells diferents (europeu, estatal, autonòmic, provincial, municipal). Aquest fet afegeix complexitat al procés de cerca i sol·licitud de subvencions.

Les convocatòries de subvencions es gestionen d’una manera diferent depenent de la seva implicació territorial i els ens públics que les convoquen esperen que siguin gestionades i justificades d’una determinada manera, d’acord amb un ordre de bases i de convocatòries específiques.

El fet de no saber adaptar-se a aquesta normativa o desconèixer el seu abast en el moment de justificar el finançament rebut i aplicat al projecte, pot fer que part o la totalitat del finançament s’hagi de retornar a l’ens convocant, fracassant la viabilitat del projecte finançat i, per tant, posant en entredit el propi projecte o fins i tot l’activitat ordinària de la organització que s’hi presenta. Això fa que la forma i el contingut siguin essencials i que la gestió i la justificació de subvencions públiques generin situacions crítiques per totes les organitzacions que opten a aquestes recursos.

Per tant, a efectes de la nostra organització ens podem plantejar qüestions com les següents:

Quins recursos podem sol·licitar a aquestes convocatòries públiques?

Com hem de gestionar aquests recursos?

Cal avançar aquests recursos financerament abans de rebre’ls?

Com hem de justificar aquests recursos per evitar riscos que posin en dubte la viabilitat econòmic-financera del nostre projecte i de la nostra organització?

Des de Dignetik ens posem a la vostra disposició per ajudar-vos a treballar aquests aspectes en el marc de les vostres organitzacions.

Us Interessa Captar Recursos Públics?

Si voleu desenvolupar i implementar processos que permetin sol·licitar, gestionar i justificar ajuts públics de forma efectiva en el marc de la vostra organització, envieu-nos un correu electrònic a info@dignetik.com

Més informació a http://www.dignetik.com/serveis/consultoria-auditoria/

Xavier de Caso. Director generalDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *