“Tastant” les píndoles Dignetik

“Tastant” les píndoles Dignetik

L’Entesa en el treball en equip. Crònica del Tastet de Formació [10/04/19] a Foro Tècnic de Formació. 

Introducció

Fins al moment he tingut l’oportunitat de formar-me i/o col·laborar amb professionals referents del nostre sector, però mai no havia trobat encara quelcom amb l’impacte social de Dignetik a Espanya.
L’entesa en el treball en equip ha estat un tastet de formació certament enriquidor, no només per la qualitat formativa, pel reconeixement grupal o per les eines tangibles d’actuació que ens van facilitar el Quico Manyós i el Xavier de Caso sinó perquè el mateix grup vam fer aflorar la nostra necessitat, i és que va ser específicament la nostra necessitat present en què Dignetik es va enfocar i treballar.

Dignetik busca conèixer l’equip amb qui treballa tot tractant la necessitat, l’anhel grupal i la reconducció d’aquest a curt i llarg termini per fer tangible l’ètica i la dignitat organitzacional; per fer de l’equip un únic talent dirigit al mateix objectiu.

Val a dir, a més a més, que és també molt enriquidor per l’oportunitat de conèixer altres professionals amb altres bases formatives i per tant amb altres visions i eines d’actuació. Una oportunitat evident per a ajudar, deixar-se ajudar i aprofitar l’estona de pausa per a fer networking tot treballant les nostres habilitats comunicatives.

Imagen 1

Les Píndoles Dignetik

En aquest tastet Dignetik va fer èmfasi en algunes de les seves valuoses píndoles tot deixant-nos entreveure la força de la ”Reubicació Empàtica” així com de ”Aprendre a Dependre dels Altres” i ”Les Actitutds com a Motor de Canvi”.
Imagen 2
La Força del Grup i la Identificació en els altres

Mitjançant un dels exercicis de Teatralització i Dramatització de Dignetik vam treballar un problema real compartit per una de les participants amb un càrrec directiu d’alta responsabilitat.

I és que, vaig tenir la sort de representar-lo. Jo, considero fermament que la Teatralització és una eina molt potent per poder aflorar el nostre neguit, fer-lo evident i tangible perquè pugui ser doncs tractat i reconduït des de l’ètica.

Així que, vaig decidir esforçar-me per endinsar-me en el paper que em van atorgar. Vaig representar un personatge amb una clara deficiència empàtica, que no confia i malpensa de l’equip, que no té esperança i que només sobreviu al dia a dia. Un personatge que francament és molt diferent del que em considero personalment, amb el que per mi va ser un esforç però molt motivador a la vegada perquè em va ajudar a entendre altres posicions.

Ara bé, amb l’ajuda dels altres participants que a escala personal tampoc podrien representar el personatge amb facilitat, vam poder interpretar tot el neguit que la nostra companya directiva ens va transmetre. Per tots nosaltres va ser doncs un exercici molt enriquidor, tot suposant-nos un esforç i una recompensa.

Finalment, vam analitzar la representació teatral entre tots els participants del tastet trobant doncs eines d’actuació de BBPP Bones Pràctiques – ètiques i tangibles – especifiques per al problema representat.

La importància de la Terminología De la Filologia a l’AICP

La Terminologia és un determinant. Tal com defensa l’organització de Baluchon Alzheimer Québec / França – particularment el Doctor Geriatra Alan Kulak al passat esdeveniment de Baluchon a Créteil – París on vaig tenir la sort d’assistir i discutir, la terminologia és un factor que hem de considerar amb cura.

Quico Manyós és Filòleg, i és una sort; doncs la seva expertesa en l’origen de les paraules i el seu significat evoca en una creativitat imperativament necessària per a aconseguir l’AICP, perquè aquesta depèn del nostre vocabulari entre altres factors.

La Complemència n’és un clar exemple.

Imagen 3

 

 

 

 

 

Baluchon Alzheimer France | Maison des Syndicats
Colloque – Créteil – París.

Un article de Sandra Pàmies, Psicòloga i Gerontòloga Social.  1. Moltes gràcies per comptar amb mi!

  2. […] “Tastant” les píndoles Dignetik […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *