La intel·ligència emocional i les actituds

DUES EINES QUE ACTUEN COM A FACTORS CLAU EN EL DESENVOLUPAMENT DE LA PERSONA 

intel%C2%B7ligencies.jpg

S’acostuma a dir que les persones som com som en funció de com veiem el món. La nostra visió del món, el que transmetem i el que sabem de nosaltres fa que ens relacionem amb la resta de persones que ens envolten d’una manera o una altra. Aquí, el concepte d’intel·ligència emocional es converteix en un factor clau i, sobretot, quan aquest es posa en relació amb el desenvolupament de les actituds de la persona.

El potencial de desenvolupament de les actituds de la persona està estretament connectat amb la manera com cadascú afronta els problemes i amb la disposició psicològica que té per entendre una situació o problemàtica concreta d’una determinada manera. I aquesta manera d’enfrontar els problemes està relacionada directament amb la intel·ligència emocional, és a dir, amb la capacitat de reconèixer els sentiments propis i aliens.

D’acord amb Daniel Goleman (psicòleg nord-americà), la intel·ligència emocional implica cinc capacitats bàsiques: descobrir les emocions i sentiments propis, reconèixer-los, gestionar-los, crear una motivació pròpia i gestionar les relacions personals. Gràcies al desenvolupament d’aquestes capacitats, acompanyades de les actituds que la persona desenvolupa durant la seva vida, la persona aconsegueix que els que l’envolten se sentin a gust i confiades.

Per tal de fer realitat els objectius anteriors descrits per Goleman, des de Dignetik plantegem diverses preguntes a les organitzacions:

  1. Estem treballant en la nostra organització actituds com la confiança, la interdependència, les intel·ligències múltiples o l’empatia?

  2. Hem identificat quines actituds tenen els treballadors i com aquestes actituds encaixen amb les seves capacitats i els valors de l’organització?

  3. Té sentit que les persones de la nostra organització no comptin actualment amb eines adequades per tal de poder treballar aquestes actituds, i no només les seves capacitats o aptituds?


Us Interessen Aquests Conceptes?

Si voleu treballar les actituds i la intel·ligència emocional dins la vostra organització per augmentar el potencial i el desenvolupament de les persones dels vostres equips, envieu-nos un correu electrònic a info@dignetik.com.


Un article de Quico Manyós.