REPTANT EL FUTUR: Una escala de vuit reptes assolibles

files-1614223.jpg

A Dignetik ens hem proposat de seguir treballant en l’aprofundiment d’eines pràctiques pel creixement empresarial. Per això estem treballant línies d’actuació que ens porten a un creixement constant en la definició d’estratègies que potencïin la qualitat i la gestió del coneixement, tant en l’àmbit sociosanitari com l’educatiu i d’empresa.

Ens trobem en uns moments de canvis constants que ens demanen una visió creativa, proactiva i pràctica en l’àmbit dels equips de treball. Els reptes truquen a la porta cada dia amb una realitat canviant i demanem que estiguem en una actualització constant.

1. En el món empresarial d’avui hem de treballar eines de coordinació i Desenvolupament que ens han de permetre abordar els reptes i les necessitats de futur des de la planificació estratègica. Les eines per planificar a l’avançada faciliten preveure i definir aquelles directrius que, com a empresa, hem de tenir en compte per respondre a les necessitats dels àmbits de treball.

2. Però el desenvolupament empresarial també es fonamenta en la capacitat d’Investigació i adaptació. La investigació es una font de nous coneixements que ens permeten potenciar estratègies d’adaptació continua a la realitat canviant. Investigar suposa introduir nous coneixements i mètodes d’anàlisi del que passa en l’entorn social, i potencia la presa de decisions.

3. La Gestió  responsable és també un dels reptes de les empreses. Gestionar des d’una perspectiva ètica, és més necessari que mai en aquest moment. Gestionar responsablement és aprofundir en els reptes de l’Agenda 2030 i ens situa en les  dinàmiques de responsabilitat social corporativa que ens permet atraure talent, desenvolupar projectes amb credibilitat i aportar eines de sostenibilitat.

4. El repte de la Normalització coherent  ens planteja la necessitat de generar estratègies que ens permetin actualitzar les empreses i entitats cada vegada més, i la seva manera d’oferir serveis a les persones des de les necessitats projectades en el present i el futur. Normalitzar des de la coherència, genera  que les  empreses i serveis plantegin noves formes de treballar, eficients , efectives i amb capacitat de  cohesionar els equips.

5. Seguim treballant per oferir eines que permetin treballar Bones pràctiques des de l’Ètica  aplicada. Hem de potenciar espais de reflexió que ens permetin desenvolupar pensament ètic des de l’aplicació dels principis i de l’ètica organitzacional, professional i personal.

6. La Tecnologia  aplicada  al coneixement és un dels reptes més importants que  hem de treballar en el marc del desenvolupament empresarial. Des de crear estratègies de gamificació de les actituds fins a la creació d’APS o l’ús d’eines informàtiques i tecnològiques aplicades a l’àmbit de la gestió empresarial, que sovint permeten una millor comprensió de la societat. Treballar la tecnologia ens permet ser  empreses capaces de fer transmissió de coneixement.

7. La Innovació docent treballa aquelles eines estructurals que permeten definir  objectius, continguts i quadres de comandament per generar formats d’aprenentatge capaços de treballar l’apoderament dels professionals en la creació de continguts  i/o en l’ordenació d’aquests. Eines com l’elaboració de conceptes, expressats en format de wikipèdia aplicats als productes, o la creació de mapes conceptuals i diagrames. El webinars i altres metodologies docents que són eines d’innovació educativa i ens permeten aprofundir en la generació de qualitat.

8. Finalment, a Dignetik estem per a desenvolupar processos de K(qualitat) des de les  Actituds.No n’hem de tenir prou havent definit un sistema de gestió de qualitat certificat. La qualitat es construeix des de la forma  en com treballem, des de les actituds constructives i o facilitadores que fan possible que el servei que oferim sigui excel·lent. Aposten per treballar les actituds des de la formació especialitzada i des de les píndoles de complemència. Aquesta formació en actituds afavoreix la  complementarietat entre professionals, la capacitat d’aprendre a dependre dels altres (interdependència) i potenciar actituds que afavoreixen l’assoliment de l’excel·lència.

Captura-de-pantalla-2017-10-19-a-les-9.36.56.png

Amb aquests vuit ingredients, a Dignetik plantegem eines perquè les entitats puguin cuinar el futur propi des de l’exigència, el respecte, la dignitat i el sentit de cohesió.

Un article de Quico Manyós